16. dubna 2013

Buchta " strouhačka "

Přihazuji další náš oblíbený recept na buchtu, po které se u nás vždy jen zapráší ...

400 g hladké mouky
2 PL kakaa
2 PL cukru
1 změklé máslo
1 celé vejce

Tvaroh: 2 celé tvarohy, 1 celý vanil.pudink, 1 vejce (můžeme sníh z bílků, já se se sněhem nedělám) cukr podle chuti...

Vypracujeme těsto (podobné lineckému)
těsto rozdělíme na plovinu, dáme do mrazáku zmrznout, stačí cca 30 minut...




První polovinu nastrouháme na hrubém struhadle na plech, následuje tvaroh a nastroháme druhou polovinu.
Když nemůžete najít spodní část (dno) dortové formy, nahradíte pekáčkem :-) Těsto mi nikdy nevyšlo na celý velký plech, dělám jej v dortové formě....


 


 
 Pečeme na 170'C    30-40 minut.

Dobrou chut :-)


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milé komentáře :-)