27. dubna 2013

Opět trochu vaření - drožďová polévka, nebo-li polévka z droždí :-)

Máte doma puberťáka, který stále stojí s vyděšeným výrazem před zrcadlem a " dloube" každý pupínek?
Ne? Tak u nás to tak vypadá ... moje maminka, kuchařka, mi poradila polévku z droždí. Není to novinka, ale vaříme jí teď celkem často, tak jsem dnes nafotila pražení droždí, né každý to zná. Droždí se musí přepražit, aby "nepuchlo", lepší výraz nemám...:-)

Co budeme potřebovat:
máslo, kostku droždí - 1:1

 
 Na mírném plameni rozpouštíme, mícháme.
Při míchání bude droždí cítit ... neděste se!

 
 Vymícháme krasně do hladka a stále mícháme ...

 
 Po chvíli se začne máslo od droždí odělovat a právě v tom okamžiku začíná pražení.


 
Po chvilce se začně máslo s droždím opět spojovat a už mícháte do požadované barvy :-)




 
 A Hotovo! Dopraženo, přidáme zeleninu, koření a vaříme. Můžeme zahustit, přidat nudle, nebo ještě drožďové knedlíčky:-) Když už, tak už :-)

 
 Já nejsem příznivcem masa, tak že volba knedlíčků je u nás jasná, játrové NE!
Co pořebujeme na knedlíčky:

přepražené droždí, stejným způsobem, jako u polévky
strouhanku, sůl, pepř, vajíčko, česnek a majoránku.
Na kostku droždí dávám zhruba dvě hrstě strouhanky.

 
 Vypracujeme tuhé (tak akorát) těsto, nelepí se, je v tom máslo!



 
 Vypracujeme kuličky, je to hned a vložíme vařit do polévky ...

 
Podotýkám, že polévka je chutná ! A knedlíčky výborné!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milé komentáře :-)