4. dubna 2013

Polévka z červené řepy

Dnešní "zdravá" večeře...
Tuto polévku jsem poprvé ochutnala v restauraci v Kolíně " U Třech pírek". Luxusní chuť !!!

Potřebujeme: kořenovou zeleninu - mrkev, petžel, celer
                      cibuli, kapustu a červenou řepu. koření, jako na svíčkovou - bobkový list, celý pepř, nové koření.
Na dochucení čerstvý křen.


 
Uvaříme zeleninový vývar - z mrkve, celeru, cibule,  petržele a koření.
 


Zcedíme, zeleninu vyjmeme, vaříme ve vývaru kapustu a červenou řepu, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny cca dvě hodiny.

 
Po uvaření rozmixujeme, nezahušťujeme vůbec ničím, zahustí kapusta! Duchutíme solí ...

 
 Podáváme s nastrouhaným křenem.

 
Doporučuji uvařit a ochutnat. Krémová, jemná a chutná polévka !!!
Doboru chuť a děkuji za recept panu majiteli a zároveň kuchaři restaurace Láďovi Rabčákovi.







 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milé komentáře :-)