27. března 2017

Cestou za Medvědím česnekem





 
Jarní bylinky:
 
Kopřiva: teď na jaře je ideální čas na sklizeň mladých kopřiv, trhají se čerstvé mladé špičky, protože obsahují velké množství vitamínu C,E,B12, kyselinu pantotenovou, beta-karoten, železo, hořčík, vápník, křemík, mangan, lecitin a látky zamezující růstu a množení bakterií. Čaj, tedy přípravu čaje asi psát nemusím, očistný nápoj spolu s červenou řepou a mrkví také ne...
Medvědí česnek: odhleňuje a čistí žaludek, střeva, ledviny a krev, odstraňuje z těla škodlivé látky, dokonce má léčit i některé kožní choroby a snižovat krevní tlak. Nejvíce se používá nasekaný do polévek, na chleba, nebo jako pesto...
Pampeliška: sbírají se květy na MED, ale i kořen, který se omyje, nebo oloupe, opraží a rozemele, vznikne hořká mouka a dá se použít třeba i na pečení, má chuť jako oříšky. Výborná věc při léčbě rakoviny! Pampeliška je bohatá na hořčina, třísloviny, organické i anorgatické kyseliny, vitamín C a B, minerály, především draslík a mangan.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milé komentáře :-)