10. ledna 2020

Pickles

Kvašená zelenina, kterou jsme léta nakládaly s babičkou. Dnes je to hitovka plná vitamínů a nevím čeho všeho, nicméně pořád luxusní záležitost v uchovávání zeleniny. Přiznám se, ze se vždycky doslova přežeru při nakládání.

Co potřebuješ : očištěnou zeleninu, já dávám bílé zelí nastrouhané na jemno, cibuli na proužky, mrkem nastrouhanou na hrubo, papriku nakrájenou na proužky a květák. Dostatečně prosolím, jemně okmínuji mletým kmínem a přidávám trošku kurkumy. Může se použít zelenina a koření podle chuti každého. Vše v míse promíchám a nechám hodinu odstát, zelenina pustí šťávu a poté takto připravenou zeleninu napěchuji do sklenine, s babičkou jsme používaly kameninový hrnec, zatížím skleničkou, aby zelenina byla potopená ve vlastní šťávě, přikryjeme suchou utěrkou a necháme 3 týdny kvasit v pokojové teplotě.
Poté teprve můžete zeleninu zavřít ve sklenici a uchovat v ledničce.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milé komentáře :-)