Asi za publikaci v mém podání nestojí, neboť jsem ho přižahla (v peci je vše rychlejší), ale zase jsem chytřejší a vím, že příště bude lepší (tedy doufám) :-) chybami se člověk učí, že.
Recept jsem si trošičku upravila, ale pouze o druh mouky. Původně byl jen z hladké.
Těsto zadělávám v pekárně, jak jsem již několikrát uvedla, že jsem od přírody líný člověk, raději vymyslím pět alternativ, než bych udělala něco zbytečně :-)
Tak k věci....
2 hrnky chlebové mouky, 1 hrnek hladké mouky
1 a půl hrnku vlažné vody
lžička soli, lžička mletého kmínu
půl balíčku droždí.
Zadělávám v pekárně, do těsta můžete přidat semínka, ořechy, cibulku atd...
Pečeme ve vyhřátem hrnci (nemusíme vymazávat) na 200-220°C podle toho, jak komu peče trouba asi 30 minut s pokličkou a dalších 15 minut bez pokličky. Chleba je super!
Vzhledem k pizza peci jsem si koupila v Ikee litinový hrnec ...
Pečeme ...
Holt byl trochu vypečený :-)
Příště se pokusím upéct chleba světlejší :-) :-) :-)
Krásný den
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milé komentáře :-)