4. dubna 2020

Chleba bez hnětení

Chleba téměř bez práce, žádné velké přípravy...
Recept je od Pana Cuketky.

Klikněte klidne ZDE

Trošku jsem si ho upravila, míchám si mouku podle chuti. Nechutná mi jen ze žitné mouky, dávám jí míň (300) a (200) hladké pšeničné. Do těsta si samozřejmě můžete přidat cokoliv. Sušená rajčata, olivy, cibuli, na co máte chuť.










500g žitné mouky
10g soli
430g vlažné vody
4g sušeného droždí 
Zamícháme v míse, necháme vykynout 12 hodin. Poté těsto předložíme a necháme 2 hodiny ještě kynout. Tak se to píše v receptu. Na stránkách je i užitečný videopostup. 
Já zadělávám těsto na noc, ráno těsto z mísy nevydávám, vařečkou "přeložím" v míse, nechám cca 1hodinu kynout a poté už podle postupu vložím do rozpáleného hrnce a peču tak, jak je uvedeno na 250 stupňů 45 minut. 
Chleba je vynikající  !!! 
Dobrou chuť 



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za milé komentáře :-)