Recept je od Pana Cuketky.
Klikněte klidne ZDE
Trošku jsem si ho upravila, míchám si mouku podle chuti. Nechutná mi jen ze žitné mouky, dávám jí míň (300) a (200) hladké pšeničné. Do těsta si samozřejmě můžete přidat cokoliv. Sušená rajčata, olivy, cibuli, na co máte chuť.
500g žitné mouky
10g soli
430g vlažné vody
4g sušeného droždí
Zamícháme v míse, necháme vykynout 12 hodin. Poté těsto předložíme a necháme 2 hodiny ještě kynout. Tak se to píše v receptu. Na stránkách je i užitečný videopostup.
Já zadělávám těsto na noc, ráno těsto z mísy nevydávám, vařečkou "přeložím" v míse, nechám cca 1hodinu kynout a poté už podle postupu vložím do rozpáleného hrnce a peču tak, jak je uvedeno na 250 stupňů 45 minut.
Chleba je vynikající !!!
Dobrou chuť
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za milé komentáře :-)